Ερωτησεις

Ασφάλεια

Το Αλεξίπτωτο πλάγιας έχει άμεση σχέση με της καιρικές συνθήκες.Η πείρα μας από το 1998 έως σήμερα, η γνώση μετεωρολογίας, το υπέροχο μικρόκλιμα της Καλαμάτας μαζί με τελευταίας γενειάς πιστοποιημένο εξοπλισμό εγγυούνται μια πτήση με απολυτή ασφάλεια.

Προετοιμασία

Ενθουσιασμός και χαμογελά απαραίτητα. Πέντε λεπτά ενημέρωση για την διαδικασία απογείωσης και προσγείωσης, καταλλήλως ρουχισμός (αν χρειαστείτε παρέχουμε παπούτσια και ολόσωμες φόρμες) ανάλογα με την εποχή και είστε έτοιμοι για πτήση.

Εξοπλισμός

Τελευταίας γενειάς πιστοποιημένοι εξοπλισμοί τον καλύτερων εταιριών με εφεδρικά αλεξίπτωτα, καθίσματα, κράνη, ασύρματους πομποδέκτες και κάμερες FHD συντελούν στην πραγματοποίηση υπέροχων πτήσεων με αλεξίπτωτο πλάγιας.

ασφαλεια

Η σωστή απάντηση είναι : Τόσο ασφαλές όσο το κάνουμε. Κάθε έμπειρος πιλότος θα σας πει ότι ο σημαντικότερος παράγοντας ασφάλειας στο αλεξίπτωτο πλάγιας δεν είναι ο άνεμος, η πίεση του αέρα ή η ορατότητα. Στην πραγματικότητα, δεν είναι κανένας εξωτερικός παράγοντας. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η σοβαρότητα με την οποία τηρεί την διαδικασία και τους κανονισμούς πτήσης ο κάθε πιλότος.

Στατιστικά, το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι τόσο ασφαλές όσο η ΟΔΗΓΗΣΗ με το αυτοκινητο …Από την άλλη πλευρά, τα στατιστικά στοιχεία τείνουν να δείχνουν ότι το αλεξίπτωτο είναι πολύ πιο ασφαλές κατά μέσο όρο από δραστηριότητες όπως η οδήγηση μοτοσικλέτα ή ακόμα και η ιππασία. Τα αλεξίπτωτα που κατασκευαζονται σήμερα είναι πολύ σταθερά. Έχουν σχεδιαστεί για να ανακάμπτουν γρήγορα και αυτόματα σε περίπτωσης κλεισίματος. Ο εξοπλισμός είναι εφοδιασμένος με εφεδρικό αλεξίπτωτο εκτατής ανάγκης. Έτσι, εφ ‘όσον χρησιμοποιείτε νέος εξοπλισμό  που ελέγχετε πριν από κάθε πτήση, υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος ατυχήματος λόγω δυσλειτουργίας του εξοπλισμού. Σχεδόν όλα τα ατυχήματα συμβαίνουν λόγω λαθών του πιλότου, είτε στον αέρα είτε στην εκτίμηση των καιρικών συνθηκών πριν από μια πτήση.

Η 20 χρόνων πείρα της περιοχής και του μικροκλιματος της περιορίζει της λάθος επιλογές στο ελάχιστο…για μια ασφαλή πτήση εθισμού με αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπεντε)…

Πρέπει να είστε και να νιώθετε υγειης ,να μην έχετε φάει πολύ, αποφύγετε πολλά υγρά και ιδικά αλκοόλ..(δημιουργούν ανακατωσούρα στο στομάχι και αίσθηση ζάλης). Για πρώτη φορά προτιμήστε πρωινές ώρες πτήσης έως το μεσημέρι που έχουν λιγότερη θερμική δραστηριοτητα , καθαρότερη ατμοσφαίρα για βίντεο και φωτογραφίες (το καλοκαίρι συνήθως)…

Αν έχετε πετάξει ήδη μια φορά η νιώθετε σίγουρη για τον εαυτό σας η απογευματινές πτήσης προσφέρουν την δυνατότητα μεγαλύτερης διαρκείας πτήσης, αλλαγή του τοπίου ανάλογα με το ύψος, περισσότερη θερμική δραστηριοτητα που σας δίνει μια πραγματική εικόνα του αθλήματος αυτού και του σκοπού του, να πας δηλαδή όσο ψηλά επιτρέπει η κάθε μέρα και να ταξιδέψεις έως το επόμενο θερμικό. ( θερμικο = μάζα ζεστού αέρα που κατευθύνετε προς τα πάνω)

ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ?